400dpiLogo.png

Veel gestelde vragen:

 

          

 

- Hoe neem ik het beste een afspraak, of hoe kan ik een offerte

             aanvragen?

             Dit doet u best via het contactformulier op de website, of via

             E-Mail : info@vkfotografie.com

 

 

 • Kan ik zonder afspraak langskomen in de studio?

            Neen, alleen op afspraak.

 

 

 • Waarom krijgen wij onze foto’s niet meteen na de shoot?

Voor fotografen is het fotograferen zelf maar een deel van het werk. Na de shoot (en nadat de fotoshoot betaald is) gaan we met jullie foto’s aan de slag. We selecteren de mooiste beelden, en gaan ze één voor één bewerken zodat elk beeld voldoet aan onze normen. Omdat dit een artistiek proces is waarbij haast zelden het beste resultaat geeft, en omdat het aantal geselecteerde foto’s variëren, duurt dit soms wat langer.

 

 

 • Wat is de levertermijn?

Voor huwelijksreportages is de levertermijn afhankelijk van de drukte van het moment, gemiddeld is dat 2 tot 3 weken. De foto’s uit een studio of locatie shoot zijn gemiddeld na 1 tot 2 weken klaar. Als jullie de foto’s voor een bepaalde gelegenheid nodig hebben, laat dit dan weten bij boeking. Als wij hiervan pas op de hoogte zijn op de dag van de sessie zelf, kunnen wij geen spoedbehandeling meer garanderen. Fotoproducten, huwelijksalbums, kaartjes en fotoboeken hebben elk hun eigen levertermijn. Vraag dit zeker na voor je bestelt, zodat we kunnen bevestigen of je eventuele deadlines gehaald kunnen worden.

 • Kunnen wij de niet geselecteerde beelden krijgen? Kunnen wij de onbewerkte versies krijgen? Krijgen wij de RAW-bestanden?

De RAW-bestanden bestaan enkel uit ruwe informatie, en zijn dus nog maar de helft van het resultaat. Een RAW-bestand is als de verf van een schilder nog voor er iets op doek staat. Als fotograaf gebruiken wij deze losse informatie om een foto mee te gaan opbouwen binnen onze stijl en voorkeuren. De foto’s in RAW-formaat zijn onbruikbaar voor leken, omdat ze nog moeten bewerkt worden. Zonder bewerking hebben de foto’s weinig contrast, fletse kleuren en veel ruis.  Als we die foto’s dus zouden meegeven aan klanten, lopen we het risico dat enerzijds de foto’s onbewerkt de wereld ingestuurd worden, en anderzijds dat ze bewerkt worden op een manier die niet past bij onze stijl. Aangezien we als fotograaf steeds het auteursrecht behouden over ons werk, zou dit bovendien een inbreuk op onze rechten zijn. Ook de ongeselecteerde foto’s representeren ons werk op een manier die wij als fotograaf niet passend vinden. Dit is dan ook de reden waarom RAW-bestanden en de foto’s die de selectie niet haalden niet worden gegeven.

 • Kan ik later ook nog bestellingen plaatsen?

De bewerkte foto’s worden 3 maanden door ons bewaard. Na 3 maanden is het dus niet meer mogelijk een bestelling te plaatsen.

 

 • Ik heb een fotoshoot op een buitenlocatie geboekt en het regent. Wat nu?

Bij zwaar regenweer stellen we de shoot uit, zorg dat we zeker jullie telefoonnummer hebben om hierover afspraken te maken. Omdat het weer in ons landje erg onvoorspelbaar kan zijn, wachten we graag tot enkele uren voor de shoot. Zolang het droog blijft, kan de shoot doorgaan, de zon hoeft niet te schijnen.

 

 • Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Ja, u kan zelf het bedrag kiezen vanaf 25,00 €.

 

 • Wat trekken we aan voor een shoot?

Voor shoots op locatie draag je waar je je lekker in voelt, maar probeer toch wat de outfits op elkaar af te stemmen. Veel drukke prints samen is geen goed idee, veel donkere kleuren ook niet. Houd ook rekening met de omgeving van de shoot. Bij bv. een shoot in een overwegend groene omgeving is het niet zo’n goed idee om groene kleding te dragen. Voor een fotoshoot in de studio spreken we op voorhand af welke kleding het beste past bij het thema van de shoot.

 

 • Hoeveel foto’s zijn beschikbaar na een shoot?

Voor een fotoshoot van een uur zijn een dertigtal foto’s beschikbaar.

 

 • Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Voor elke shoot wordt een voorschot gevraagd. De afspraak ligt pas vast als het voorschot ontvangen is. Het resterend saldo wordt betaald op de dag van de fotoshoot (dit kan cash of met bankcontact). Indien u extra foto’s, prints, kaders,… wilt bestellen, dient dit op voorhand betaald te worden. Bij een huwelijks- of doopreportage wordt het resterend saldo binnen de week overgeschreven op volgend rekeningnummer: BE10 3770 4058 1504. De foto’s worden pas overhandigd als het volledig bedrag op de rekening staat.

 

 • Ik wil de sessie annuleren of verplaatsen.

Bij annulatie van de sessie wordt het voorschot niet terugbetaald. Indien u niet komt opdagen zonder ons te verwittigen, wordt het voorschot eveneens niet terugbetaald. Indien u de sessie wenst te verplaatsen door overmacht (ziekte,…) wordt samen een nieuwe datum gepland. Gelieve ons hiervan zo snel mogelijk van op de hoogte te brengen.