En toen was het alweer herfstvakantie.. Onze 5 tips.

Bijgewerkt op: 3 dec. 2019

De meeste mama's en papa's onder ons zullen het wel herkennen: er zit net wat meer structuur in de dagen dankzij het begin van het nieuwe schooljaar, je bent min of meer bekomen van die lange zomervakantie en hup, daar is de herfstvakantie al!


Als je geluk hebt, dan kan je met je kinderen naar buiten en genieten van de prachtige herfstkleuren, maar als je pech hebt, regent het 7 dagen lang.


Gelukkig hebben we beide gehad: zonnige dagen - om een frisse neus te halen (want fris was het wel ineens!) en de nodige energie kwijt te raken - en regen- en winddagen - om heerlijk binnen te blijven en koekjes te bakken, of Fortnite te spelen. Alhoewel dat daar geen slecht weer voor nodig is, dat zouden de kinderen hier 7/7 en net geen 24/24 kunnen spelen!


Voor ons is het altijd zoeken naar plekjes waar de kinderen zich kunnen vermaken én waar wij ook leuke plaatjes kunnen schieten ;-) 


Geniet mee van onze top 5:



1 - Zwembad Sint-Pieters-Leeuw + De Kantine


Het zwembad is altijd een goed idee, weer of geen weer, ze vinden het leuk. Geen poespas in Leeuw, maar ze vermaken zich wel.


Ook voor de ouders die liever droog blijven is het een aanrader. Sinds bijna een jaar is er De Kantine, waar je uitkijkt over het zwembad en je kinderen dus perfect in de gaten kan houden.



De Kantine is een gezellige plaats om te vertoeven, uitgebaat door een jong koppel, Rutger en Maité, waar je kan genieten van een simpele en lekkere spaghetti (al dan niet veggie), croque-monsieur of dagsoepje.



Er zijn hoekjes met zetels, boekjes voor de kinderen, tekengerij, wat speelgoed én free wifi ;-)


Wij zijn in ieder geval verkocht en raden een bezoekje zeker aan!



2 - Er was eens.. in Oostende



Oostende, voor elk wat wils. Winkelen, spelen in het zand, wandelen en eten. Veel eten.


Wij komen elk jaar in de herfstvakantie terug. Er is dan de Oktoberfoor in het centrum en Er was eens... in het Leopoldpark van 14u00 tot 18u00. Altijd een succes! Ook al is het best druk en moet je lang aanschuiven voor de workshops, er hangt een gezellig sfeertje.


Tip: hoe later je gaat, hoe gezelliger het is! De lichtjes gaan aan en maakt het net wat sprookjesachtiger!



3 - Zoniënwoud


Naar het bos op een prachtige herfstdag, do we need to say more?



Of je alleen, met partner, met kind of met hond gaat, het is genieten! Het licht is prachtig, de kleuren op hun mooist, hier kan je niet genoeg van krijgen.



We zijn fervente bosbezoekers (de kinderen kunnen rondrennen, wij fotograferen ;-)), maar het Zoniënwoud hadden we nog niet gedaan. Een eerste, maar zeker geen laatste keer!






4 - Brussel


We hadden een beetje een haat/liefde verhouding met onze hoofdstad, maar met de jaren zijn we onze hoofdstad meer gaan appreciëren. Als je verder kijkt dan je neus lang is, vind je gezellige straatjes, toffe eettentjes en zoveel meer dan het Atomium of de Grote Markt.



Met een kwartiertje rijden staan we aan het Koninklijk Paleis en op een zon- of feestdag is het best te doen om ernaartoe te rijden zonder teveel stress.


Je kan er ook gerust met de kinderen naartoe. Musea en parkjes genoeg en vooral het reuzenrad aan het Poelaertplein was een succes!


Jammer genoeg was het een regenachtige dag waardoor we niet optimaal van het uitzicht konden genieten, maar toch zeker leuk om te doen met de kinderen. Terwijl wij aan het bibberen waren wegens hoger dan verwacht, wezen zij enthousiast alle plekken aan die ze kennen, zoals 'de bollen', zoals zij het Atomium noemen, en zelfs de koeltoren van Drogenbos. 



5 - Koekjes bakken


Wie bakt er nu niet graag koekjes? Je hebt er weinig voor nodig, de kinderen zijn creatief bezig én je hebt een lekker, vers koekje voor bij de thee.





Koekjesuitstekers met herfstfiguurtjes en je bent volledig in het thema van deze week!







Hadden jullie een fijne herfstvakantie?

216 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rode neusjes