Smash that birthday cake

Bijgewerkt op: 19 nov. 2019In september kregen we de vraag of we het zagen zitten om een cakesmash te houden voor Lucas' eerste verjaardag. Een éénjarige op een met veel slagroom en botercrème bedekte taart laten meppen, klinkt goed.


Lynn had alles perfect voorbereid: de taart gebakken en versierd en voor genoeg versiering gezorgd om een hele feestzaal mee te versieren. En het moet gezegd, de taart zag er geweldig uit.

De kinderen konden hun oren niet geloven toen we hen zeiden wat de bedoeling was. Dat Lucas mocht knoeien, met zijn handjes in de taart zitten, met zijn hoofdje als hij dat graag wou en dat de kans klein was dat er achteraf nog van de taart gegeten kon worden. Dit hele gebeuren gaat natuurlijk tegen alle regels in: zeggen we niet al jaren dat ze niet met eten mogen spelen?


Met 7 stonden we Lucas aan te moedigen - Thomas en ik, Dimi en Lynn en onze eigen kroost - om hem in die taart te laten meppen. Maar het kon hem weinig boeien. De ballonnen daarentegen, die vond hij wél leuk.

Uiteindelijk heeft hij toch een vingertje in de taart gestoken en geproefd. De smaak beviel hem wel, het geknoei duidelijk niet. Lynn heeft hem dan zijn lepel gegeven, om hem duidelijk te maken dat het wel degelijk de bedoeling was dat hij ervan at. Maar nog steeds was hij niet overtuigd ;-)Ach, kindjes... Ze doen graag het omgekeerde dan wat je van ze verwacht...


Tegen alle verwachtingen in bleef er dus nog genoeg taart over om van te snoepen. En neen, achteraf hebben we zelf de cake niet gesmasht, ook al hadden we daar stiekem wel zin in ;-)


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rode neusjes